Valori si Principii

  • 0
A. P. D.F. Sf Haralambie - Valori si Principii

Valori si Principii

Category : Articole

Constituie valori si principii ale Asociatiei pentru persoane cu dizabilitati „Sf. Haralambie”,  libertatea de exprimare a tuturor beneficiarilor; incurajarea beneficiarilor in vederea sustinerii unei  vieti active in cadrul societatii, independenta, integritatea fiecărui beneficiar; serviciile oferite sunt astfel adpatate nevoilor sociale, asigurând accesibilitate, calitatea și flexibilitatea; drepturile și siguranța beneficiarilor, cunoașterea drepturilor fundamentale precum si a  masurilor legale de protecție sunt fundamentale pentru noi.

Militam pentru dobandirea si pastrarea demnitatii beneficiarilor nostrii si credem cu tarie in posibilitatea reinsertiei sociale a multora dintre ei.

Pornind de la aceasta ultima idee, consideram util sa ne implicam, atunci cand si unde nevoie e de noi, in medierea intre beneficiarii nostri si pootentialii angajatori, punandu-le acestora din urma la dispozitie informatii cu privire la beneficiile acordate de stat, dar nu numai, la angajarea unei persoane cu dizabilitati.

Mai presus de toate insa, intre ceea ce avem ca Constituie valori si principii la Asocia Pentru Persoane cu Dizabilitati „Sf. Haralambie”, se afla demnitatea si independenta.

Demnitatea, deoarece traim intr-o societate care trateaza cu mai putina consideratie decat ar trebui, persoanele cu dizabilitati, neintelegand cata putere si forta, se  afla in acestea.

Incercam astfel, sa ii ajutam pe cei care vor, iar celorlalti sa le transmitem mesajul, ca, pentru beneficiarii nostrii, scaunul cu rotile nu este un element care sa ii defineasca, ci este doar folosit uneori, ca mijloc de locomotie.

Iar independenta, deoarece consideram ca fiind fundamental sa le oferim celor din jurul nostru, mai mult decat un peste pe care sa il manance doar atunci cand li-l dam noi, ci sa-i ajutam sa invete sa pescuiasca.


Raspundeti