Donatii 2%

Donatii -A.P.D.F. Sf. Haralambie

Puteti alege sa faceti donatii si nimeni nu va poate obliga sa faceti orice vreti cu un procent de 2% din impozitul platit de dumneavoastra.

La A.P.D.F „Sf. Haralambie” apreciem acest lucru si va punem la dispozitie mijloacele de a-l face.

Daca vreti, acei bani ii puteti lasa statului .

Altfel ii puteti dona unui O.N.G. la alegerea dumneavoastra pentru care sa faceti donatii .

Deoarece legea face distinctie intre 2 categorii de contribuabili care pot face donatii, din procentul platit de ei din impozit, va punem la dispozitie formularul 230, in cazul in care impozitul platit de dumneavoastra este din salarii, respectiv formularul 200 in cazul in care sursele sunt altele decat salariul (cedarea folosintei bunurilor, drepturi de autor, etc, mai multe informatii gasiti AICI

Cum sa fac donatii

Dupa ce downlodati documentul (in 2 exemplare, unul ramanand la dumneavoastra) deoarece el trebuie completat de mana, aveti nevoie de datele O.N.G.-ului, pe care le treceti la , punctul III, subpunctul 2 (pentru formularu230) pentru a-l completa.

In cazul in care alegeti ca A.P.D.F „Sf. Haralambie” sa fie beneficiarul acestei donatii, datele noastre sunt:

  • ASOCIAŢIA PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂŢI FIZICE „SFÂNTUL HARALAMBIE”,
  • sediul în Braşov, str. Pîrîului, nr. 4, bl. E9, sc. C, ap. 3, CIF 18058331
  • cont deschis la Banca Transilvania RO73BTRL00801205141629XX
  • reprezentată prin Dl. Leizeriuc Ciprian preşedinte.

Nu aveti de ce sa va faceti probleme daca atunci nu cunoasteti suma corespunzatoare a 2% din impozit. Ea va fi calculata de catre organele fiscale. Puteti lasa casuta necompletata.

Daca completati formularul 200 va fi necesar sa il completati la toate capitolele aferente tipului de venit obtinut, inclusiv capitolul III, Destinatia sumei reprezentand 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Pasul urmator este acela de a trimite administratiei financiare de la domiciliul dvs, aceste formulare, fie prin scrisoare recomandata, fie prin depunere personala.

Pentru aceia care decid ca A.P.D.F „Sf. Haralambie” sa fie destinatia acestor bani, vom putea face noi, daca asa doriti, acest pas.


Raspundeti