Poveste de inceput

APDF Sf. Haralambie a fost infiintata pornind de la o constatare, ce a avut loc in anul 2005, prin care am descoperit ca la nivelul Municipiului Brasov nu exista un ONG care sa reprezinte interesele si nevoile persoanelor cu dizabilitati. Astfel cu ajutorul Directiei de Asistenta Sociala, am reusit sa ne reunim la o consfatuire cei 3 membrii fondatori: Dna Columbia Radu, Dl. Lucian Timofte si Ciprian Leizeriuc. Am strans ceva informatii si am demarat procedura de infiintare. Am pornit de la 0, neavand nici o sustinere si nici un sprijin, doar multa bunavointa si spirit de luptatori. Ulterior s-au mai atasat si alte persoane la grupul nostru si impreuna ne-am mobilizat mai bine pentru a face ca sa se miste ceva in orasul nostru astfel putand sustine integrarea si abilitarea persoanelor cu dizabilitati si deschizand ochii membrilor comunitatii la nevoile si sperantele noastre.

Scopul si obiectivele noastre 

Asociatia pentru Persoane cu Dizabilitati Fizice "Sf. Haralambie" Brasov, este o organizatie non–profit ce a luat fiinta din initiativa unor persoane cu dizabilitati fizice in anul 2005 si isi propune sa reprezinte, sa protejeze si sa promoveaza drepturilor si intereselor persoanelor cu dizabilitati fizice.

Din anul 2016, APDF Sf. Haralambie este acreditată și licențiată în dezvoltarea de servicii sociale conforme cu normele si standardele legislative actuale.

Scopul organizatiei noastre este de a creea o lume mai buna, mai solidara si mai implicata in dezvoltarea unei societati sanatoase, care empatizeaza cu cei mai putin favorizati de soarta.

Activitati
Organizatia susține înbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilitati fizice prin intermediul programelor de integrare socio – profesionala derulate si anume:
Activităţi de consiliere socială şi psihologică;
Activităţi profesionale: cursuri de limbi străine, ateliere pentru dezvoltarea aptitudinilor profesionale;
Servicii de recuperare medicală (gimnastica recuperatorie, kinetoterapie, aquagim, masaj);
Terapie ocupaţională;
Activități de economie socială;
Activități de informare și orientare profesională, medierea locurilor de muncă și integrarea pe piața muncii;
Activităţi de socializare;
Activităţi cultural-artistice (dans, muzica, teatru);
Activităţi sportive(tenis de masa, handbal, baschet in scaun cu rotile, s.a);
Activităţi de petrecere a timpului liber(schimburi de experienta cu parteneri interni si externi pe teme cultural-artistice si sportiv-recreative);
Acţiuni de promovare a drepturilor persoanelor cu dizabilităţi, de combatere a discriminării șischimbare a mentalităţii societăţii faţă de persoanele cu dizabilităţi;
Asociația pune un accent deosebit pe dezvoltarea personală a membrilor săi prin intermediul activităților de integrare socială si profesională si a activităților cultural artistice.

KINETOTERAPIE - GIMNASTICA MEDICALA DE RECUPERARE

- Fiziokinetoterapeutul din cadrul organizatiei noastra sustine  programe de gimnastica medicala de recuperare pentru persoanele care detin certificat de incadrare intr-un grad de handicap fizic /asociat,  cum ar fi: Afectiuni din sfera neurologica(hemipareza, parapareza); Corectarea posturilor anormale ale coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza); Afectiuni ale aparatului locomotor; Obezitate, alte afectiuni metabolice.

CONSILIERE PSIHOLOGICA – CONSILIERE INDIVIDUALA SI DE GRUP

Psihologul organizatiei  desfasoara activitati saptamanale de consiliere individuala si de grup  in scopul autocunoasterii si dezvoltarii personale, dezvoltarii creativitatii si clarificarea obiectivelor personale. Evaluare si consiliere vocationala in vederea medierii si plasarii pe piata muncii a persoanelor cu dizabilitati care doresc sa-si gaseasca un loc de munca.

ACTIVITATI  CULTURAL -  EDUCATIVE SI SPORTIVE, DE SOCIALIZARE SI PETRECERE A TIMPULUI LIBER

Asistentul social asigura serviciile de consiliere si informare sociala si sustine participarea la: Activitati de TERAPIE OCUPATIONALA care dezvolta creativitatea, deprinderile manual, se educa rabdarea, invatarea unor deprinderi ocupationale, etc ; Terapie prin arta – picture, muzica , teatru, dans; Jocuri recreative, zile festive, excursii, tabere de vara; Participare la spectacole, teatru, opera, etc ; Echipa de handbal/baschet in scaun rulant, antrenata de un profesionist ; Tenis de masa; Cursuri de limbi straine, etc

Daca ai intrebari despre cele prezentate?
Simte-te liber sa intri in contact cu noi
Suntem o echipa deschisa si comunicativa si de abia asteptam sa te cunoastem si sa iti povestim despre noi si modul in care ai putea sa te integrezi in echipa noastra.
Asteptam vesti de la tine!
Echipa APDF
Si multi alti voluntari si specialisti ce intregesc aceasta echipa ce pune umarul la crearea unei lumi mai bune pentru persoanele cu dizabilitati din Romania
Leizeriuc Ciprian

Presedinte

Leizeriuc Mihaela

Vicepresedinte

Deaconeascu Nicolaie

Kinetoterapeut

Hosu Roxana Ioana

Psiholog

surprisingly ordinary places
I’m a paragraph. Go to SitePad Editor to add your own text and edit me. I’m a great place for you
to tell a story and let your users know a little more about you.
what our clients says
I’m a paragraph. Go to SitePad Editor to add your own text and edit me. I’m a great place for you
to tell a story and let your users know a little more about you.
I’m a paragraph. Go to SitePad Editor to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you. I’m a paragraph. Go to SitePad Editor to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.
- John Smith
I’m a paragraph. Go to SitePad Editor to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you. I’m a paragraph. Go to SitePad Editor to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.
- Maria Styne