Cardul european de dizabilitate

  • 0
Cardul European de Dizabilitate

Cardul european de dizabilitate

Category : Articole , blog

DGASPS Brașov anuntă începerea perioadei de eliberare pentru Cardul European de Dizabilitate.

Conform conventiei, semnată de 8 state, membre ale uniunii europene. Cardul, asigură accesul gratuit la evenimente culturale desfășurate în cele 8 tari.

Beneficiarii acestui card sunt, copii cu dizabilități fizice, handicap grav accentuat mediu sau ușor. Persoanele adulte, peentru a Beneficia de acesta, trebuie sa dovedească, printr-un certificat, existența unui handicap, in  grad accentuat mediu sau ușor.

Eliberarea

Eliberarea Cardului European de Dizabilități se face in baza certificatului de handicap.

Cardul european de dizabilitate este valabil in tara România.

Valabilitate acestuia este începând cu 2017 până în anul 2020.

Solicitarea scrisa a cardului se face de la sediul DGASPS aflat în brașov pe str. Apullum nr. 3. Programul cu publicul al instituției este de luni până vineri. Orele de functionare sunt 8.30-12.30 și 14.30-16.00. De asemenea depunerea cererii se poate face și electronic, le adresa de e-mail cardurieuropenebv@dgaspcbv.ro.

Cererea poate fi descărcată de pe saitul DGASPC Brașov: www.dgaspcbv.ro.

Eliberarea pentru cardul european de dizabilitate se face termen de 45 de zile de la depunerea cererii.

După eliberare beneficiarii sunt obligați să viziteze saitul www.dizab.eurocard.gov.ro, și să urmeze instrucțiunile afișate pe acesta.

Declaratie de presa

“Obiectivul proiectului îl reprezintă facilitarea mobilității transnaționale prin intermediul emiterii Cardului European pentru Dizabilitate pentru românii cu dizabilități și recunoașterea beneficiilor din România pentru persoanele cu dizabilități din alte țări membre UE, participante la proiect. Grupul țintă este format din 50.000 de persoane cu dizabilități din România și tot câte 50.000 din Slovenia, Cipru, Belgia, Italia, Estonia, Finlanda și Malta”, declară directorul general al DGASPC Brașov, Gheorghe Durnă.


Raspundeti