Activitati la „Sf. Haralambie”

A.P.D.F. „Sf. Haralambie” ofera persoanelor cu dizabilitati, beneficiare ale serviciilor sale, un numar de activitati ce asigura petrecerea utila si placuta, a timpului petrecut aici.

[wptabs]

[wptabtitle]Consiliere[/wptabtitle]

[wptabcontent]

Alaturi de activitatile sportive, cultural-artistice, de petrecere a timpului liber si de cele desfasurate in cadrul centrului de zi (ateliere creative, cursuri etc.), serviciul de consiliere sociala oferit de A.P.D.F. „Sf. Haralambie” creaza un cadru propice pentru depasirea situatiilor problematice si faciliteaza adaptarea si integrarea ta sociala.

In cadrul A.P.D.F. „Sf. Haralambie” consilierul specializat in asistenta sociala, este alaturi de tine in vederea imbunatatirii vietii sociale, prin utilizarea cat mai completa a resurselor personale.

Aici poti sa iti identifici eventualele nevoi, sa le explorezi si sa gasiti astfel impreuna solutii pentru  acestea, sa iti intelegi mai bine propriile abilitati si  respectiv sa le utilizezi in mod optim, in vederea rezolvarii situatiilor care iti afecteaza viata.

Consilierul A.P.D.F. „Sf. Haralambie” construieşte cu tine o relaţie de sprijin,  în sensul motivării tale de a acţiona pentru a putea astfel sa iti modelezi felul in care te raportezi la situaţiile dificile din viata şi pentru a-ti fi usor la restabilirea echilibrului psihosocial atat de necesar.

In cadrul acestui demers A.P.D.F. „Sf. Haralambie” iti ofera mai multe tipuri de consiliere:

Consiliere Psihologica individuala si de grup;
Consiliere sociala  si
Consiliere vocationala.

Aceste tipuri de consiliere nu se delimiteaza rigid, intre ele existand numeroase suprapuneri.

In activitatea noastra, la A.P.D.F. Sf. “Haralambie” normele deontologice ce ne ghideaza sunt mai mult decat niste cuvinte.

Aici, vei fi tratat intotdeauna cu respect, iar confidentialitatea iti va fi mereu garantata, fara a-ti fi vreodata cerute date dincolo de cele ce ne sunt necesare derularii activitatii.

Intotdeauna, atunci cand datele tale trebuie impartasite altor entitati sau institutii, poti fi asigurat ca mai intai, iti vom cere acordul sa o facem. De la aceasta regula facem exceptie, doar atunci cand legea ne obliga sa facem acest lucru, iar aceasta se poate intampla doar atunci cand in situatii in care viata ori siguranta ta, sau a altei persoane sunt puse in primejdie.

Avantajele pe care tu le poti avea in urma lucrului alaturi de consilierul social sunt:

Te vei putea cunoaste mai bine, pe tine si lucrurile ce te fac sa actionezi;
Iti vei putea intelege mai bine nevoile, dorintele dar si interesele;
Iti vei putea intelege mai usor si mai bine resursele pe care le ai la indemana, atunci cand ai de rezolvat o situatie de viata;
Vei putea gasi mai usor solutii la situatiile cu care te confrunti;
Si in sfarsit, iti va putea fi mai usor sa te angajezi, responsabil, in rezolvarea cu succes a acestora.

Intreaga activitate a A.P.D.F. Sf. “Haralambie” este asezata in jurul nevoilor si intereselor tale.   [/wptabcontent]

[wptabtitle]Kinetoterapie[/wptabtitle]

[wptabcontent]*[/wptabcontent]

[wptabtitle]Sport[/wptabtitle]

[wptabcontent]Ne-am facut un obicei, din a gazduii competitii sportive, dar si din a incuraja beneficiarii nostrii in a practica, in masura posibilitatilor pe care le au, o forma sau alta de activitate sportiva, in mod organizat. Fie ca e vorba de Tenis de masa, sau de orice alt sport, e intotdeauna distractiv si stim ca astfel, combinam distractia cu stilul de viata sanatos.

[supsystic-gallery id=’1′]

[/wptabcontent]

[wptabtitle]Timp liber[/wptabtitle]

[wptabcontent]Ne petrecem foarte mult din timpul nostru liber impreuna, beneficiari, angajati, voluntari, ca o adevarata mare familie de prieteni, ce suntem, noi cei de la „Sf. Haralambie” Fie ca mergem la iarba verde, sau intr-o excursie scurta, pana la Rasnov, sau mai lunga, la mare. [/wptabcontent]

[wptabtitle]Ateliere Creative[/wptabtitle]

[wptabcontent]Atelierele creative costituie o mare parte din activitatea noastra la A.P.D.F. Sf. “Haralambie”. Aici ne intalnim, de multe ori saptamanal, si tot aici avem ocazia sa ne antrenam, sau reantrenam, daca este cazul, dixteritatea si abilitatile manuale.

Fie ca este vorba despre fimo sau desenat, despre realizat evantaie din hartie sau despre orice altceva, faptul ca reusim sa realizam aceste lucruri alaturi de prieteii dragi noua, conteaza enorm pentru noi.

[supsystic-gallery id=3 position=center]

[/wptabcontent]

[/wptabs]

Salvează

Salvează

Salvează